El Gremi d’Hostaleria alerta de la manca de formació en gestió empresarial de les persones que decideixen obrir un local de restauració. Foto: Arxiu

La restauració no passa per un bon moment a la comarca. I és que, segons dades del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, vuit de cada deu nous bars i restaurants que s’obren tanquen al cap d’un o dos anys. Un període de temps força alarmant des del punt de vista de la plataforma FEM Vallès, que creu que això provoca que hi hagi “una manca de qualitat” en el sector de la restauració vallesana.

Independentment de la crisi econòmica que s’ha viscut durant els darrers anys, el president del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, David Vázquez, atribueix aquest fracàs a “l’intrusisme i la inexperiència dels nous emprenedors” i alerta de la manca de formació en gestió empresarial de les persones que decideixen obrir un local de restauració. “Saber gestionar un negoci és essencial perquè funcioni i alguns es pensen que saber cuinar és l’únic requisit per poder obrir un restaurant”, sentencia Vázquez.

Des del Gremi d’Hostaleria apunten que els principals factors que fan fracassar els bars i restaurants de la comarca són “el desconeixement del sector i els costos dels lloguers i dels proveïdors”. Per a Vàzquez, obrir un restaurant pot ser sempre una oportunitat de negoci, però considera que “la inexperiència penalitza molt”, perquè els clients cada vegada tenen més cura del món de la gastronomia i “els cambrers i professionals que s’hi dediquen han de complir les expectatives”.

L’EXEMPLE DEL FRACÀS
Granollers és un dels municipis on més fracassen els establiments de restauració i, segons Vàzquez, els restaurants del centre de la ciutat tenen més problemes que els de la perifèria per aconseguir subsistir. “Sovint van passant de mans, malgrat que estan ben situats, i l’única explicació possible és que no ofereixen allò que demana el públic o que no han tingut en compte els recursos dels quals es disposa per poder consolidar el negoci”, conclou Vázquez.

Acord perquè el Circuit impulsi la gastronomia local

El circuit de Catalunya i el Gremi d’Hostaleria promocionaran accions per tal de donar a conèixer la gastronomia local en el marc de les curses i els esdeveniments que se celebrin al traçat vallesà.

La primera d’aquestes actuacions tindrà lloc durant els Formula One Test Days del pròxim dia 3 de març, on es farà un showcooking. L’objectiu d’aquesta acció és poder arribar a diferents col·lectius, com per exemple els equips, els clients o els mitjans de comunicació, tant en l’àmbit nacional com internacional, per tal de donar-los a conèixer l’àmplia oferta gastronòmica de la comarca.

Segons el director general del Circuit de Catalunya, el vallesà Josep Fontserè, “l’acord ens permet ser més presents al territori a partir d’una proposta gastronòmica molt interessant i un sector, l’hostaler, molt important”. En el mateix sentit es manifesta l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, que remarca que el Circuit és “un gran generador d’activitat econòmica”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram