A més de les mascaretes, la ventilació és un element important. Foto: Arxiu (ACN)

“Nosaltres estem seguint els protocols que ens han dictat per prevenir la Covid-19 i la veritat és que a l’hivern fa fred amb les finestres obertes, però és el que toca”, diu la directora de l’Escola Salvador Espriu de Granollers, Elisenda Pérez. De fet, insisteix que la manera més segura de prevenir els contagis de coronavirus és la ventilació creuada natural i que, per aquest motiu, seguiran ventilant les aules tot i les baixes temperatures.

“Hem demanat als alumnes que vinguin més abrigats a les aules i ens passem el dia amb la calefacció al màxim. Però, de moment, sabem que ens tocarà passar una mica de fred”, detalla Pérez, que preferiria poder impartir classe amb una temperatura tèrmica més “confortable” però que és conscient de la realitat actual i viu les normes de seguretat sanitàries amb la mirada posada a la fi d’aquesta pandèmia.

Aquesta setmana CCOO del Vallès Oriental ha demanat que s’instal·li ventilació mecànica a tots els centres escolars del territori i ha enviat la petició als principals ajuntaments de la comarca. “S’han de trobar mesures que vagin més enllà de l’obertura de finestres i generar corrents d’aire, perquè d’aquesta manera no es treballa en condicions de confort tèrmic i es vulneren les temperatures adequades a la feina”, lamenten des d’aquest sindicat, exigint sistemes automàtics de renovació de l’aire capaços de ventilar 15 vegades en una hora una aula amb les finestres i portades tancades.