Joventuts Musicals.

Imatge d’arxiu d’un duet de Joventuts Musicals. Foto: ACN

La música clàssica és un dels estils que actualment compta amb menys fans i oients, sobretot entre el públic jove. Per això, amb l’objectiu de potenciar-la i visibilitzar-la, el passat 26 de novembre es presentava l’Associació Popular de Concerts – Joventuts Musicals del Baix Montseny, promoguda per diversos veïns de la zona vinculats a corals, escoles de música i al teixit associatiu del Baix Montseny. “Hem vingut a omplir un buit”, deia aleshores el secretari de l’entitat, Ignasi Faura.

Per al jove compositor Joan Magrané, considerat una de les figures emergents més importants de la música clàssica actual, la creació d’aquesta associació és un pas “fantàstic”. “Que un territori petit com aquest vulgui treballar per difondre una música com la clàssica, que no té una indústria al darrere, és meravellós”, explica en declaracions a Línia Vallès. Per donar suport a la iniciativa, Magrané va ser a la presentació de l’entitat, en representació de la federació de les Joventuts Musicals de Catalunya, dins la qual s’ha inclòs l’associació.

Segons Faura, “la idea és crear una temporada estable de música clàssica” amb concerts que vagin rotant pels pobles de la zona. En concret, la federació els facilitarà tots els artistes que, segons detalla Magrané, “principalment seran duos o solistes que estan molt preparats, però que necessiten rodar-se”. “Amb el temps, acostumen a convertir-se en grans músics”, afegeix.

Tot plegat, començarà a funcionar amb una setantena de socis a partir de la primavera de l’any que ve. L’entitat, però, només organitzarà concerts si no que també tirarà endavant diversos projectes que giraran al voltant de la música clàssica en col·laboració amb els ajuntaments dels cinc pobles que formen part de l’associació, és a dir, Sant Celoni, Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera, Llinars i Sant Antoni de Vilamajor.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram