Un taller de maquillatge i cura de la pell per a dones amb càncer. Foto: Fundació Stanpa

Un necesser amb els seus noms apuntats a fora. A dins, pintures per a la cara, llapis d’ulls, pintallavis, cremes i tota mena de complements per a maquillar-se. A la sala, un grup de dones amb dues característiques en comú: tenen càncer i volen sentir-se guapes. Aquesta és la base del programa Posa’t maca, et sentiràs millor que es començarà a fer a l’Hospital de Granollers a partir de dimecres.

A través de la Fundació Stanpa, el centre mèdic acollirà tallers on voluntaris que són professionals experts en maquillatge i estètica aconsellen i ajuden dones amb càncer a millorar la seva imatge i cuidar la seva pell davant els agressius tractaments que requereix aquesta malaltia. Concretament, el taller consisteix en dotze passos essencials per a la cura facial i de maquillatge, que van des de la neteja de la pell fins a la hidratació i com utilitzar els productes cosmètics.

Tot i que aquest programa fa temps que té lloc a diversos hospitals catalans, fins ara a Granollers no s’havia fet. Tot va canviar gràcies a la intervenció de Fina Moral, infermera de quiròfan al centre mèdic.

“ÉS UNA INJECCIÓ D’ENERGIA”
“Era trist que treballant aquí fes de voluntària fora i a Granollers no fessin els tallers”, explica Moral a Línia Vallès. La infermera valora molt positivament la iniciativa: “És una injecció d’energia. Penses que hi vas a donar ànims i és al revés”.

Moral, maquilladora professional mentre no treballa al sector mèdic, va descobrir a través de les xarxes socials la tasca de la Fundació Stanpa i no va dubtar a demanar ser voluntària d’aquests tallers, per als quals demanen personal experimentat en el sector estètic. Després de provar-ho a l’Hospital Josep Trueta de Girona, va quedar enamorada de l’experiència i va proposar a la direcció de l’Hospital de Granollers que acollissin aquesta activitat.

Moral explica que les pacients “ho gaudeixen perquè als tallers no hi ha males notícies ni res a veure amb diagnòstics i malalties. És un espai distès on hi ha calidesa humana i on comparteixen experiències”. D’altra banda, destaca la importància que té per a les pacients, ja que “els ajuda molt amb la seva autoestima i a l’hora de veure que hi ha altres dones en la seva situació”. També afirma que sempre estan “molt contentes i agraïdes, diuen que els hi ha anat molt bé”.

Un dels fets fonamentals d’aquesta iniciativa és que és totalment gratuïta per a les participants, les quals reben un necesser amb productes cosmètics de marca. “El que acostumem a fer és el que diem «un retoc de bona cara». Expliquem trucs i tècniques perquè no es noti tant la pal·lidesa, les ulleres i la pell resseca que acostumen a aparèixer molt sovint amb la teràpia contra el càncer”, comenta la voluntària. Però no es tracta d’una simple classe de maquillatge, sinó d’un intercanvi, perquè segons Moral “elles també t’expliquen trucs per cuidar-te”.

La Fundació Stanpa, que ha treballat amb més de 8.000 dones amb càncer en els set anys de vida d’aquest programa, buscarà ara que l’Hospital de Granollers també es transformi en un indret on donar una nova perspectiva a l’amor propi. Per aconseguir la millor versió tant per dins com per fora d’aquestes lluitadores.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram