Presenten 37 casos de discrimació lingüística. Foto: Plataforma per la Llengua

Una jutgessa de Granollers és una de les protagonistes dels 37 casos greus de discriminació lingüística que recull l’informe Si me hablas en catalán se suspende el jucio, elaborat per la Plataforma per la Llengua.

Segons aquesta entitat, els fets es van produir l’any 2014, quan la jutgessa Elisa Martí Vilache, del Jutjat de primera instància número 2 de Granollers, va redactar una resolució judicial en un procediment de divorci contenciós en la qual “negava els drets dels ciutadans dels territoris de parla catalana d’emprar el català en l’àmbit dels procediments judicials”.

Des de la plataforma asseguren que la jutgessa va afirmar que l’ús del català comportaria “un retard en la seva tramitació, la qual cosa és contrària al principi d’eficiència exigible a tota l’administració pública” i afegeixen que com a agreujant del cas hi ha el fet que “la jutgessa té el mèrit de coneixement del català i valencià”.

Així doncs, aquest és un dels 37 casos que la Plataforma ha recopilat en els darrers dos anys i mig. Uns casos que l’entitat considera que vulneren la legalitat tenint en compte no només les lleis estatals o autonòmiques, sinó també que Espanya és un estat que ha ratificat la Carta Europea de les llengües regionals o minoritàries i que, per tant, no pot discriminar els parlants d’aquestes llengües ni mantenir en el seu ordenament jurídic cap normativa que impedeixi utilitzar-les.

Fa uns anys, la plataforma ja va elaborar un altre informe, en el qual recollia 40 casos més.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram