sastreria

Imatge de l’aparador de la botiga. Foto: Arxiu

L’últim sastre de Mollet, en Josep Tarrés, es jubilarà el pròxim dimecres 31 de gener i abaixarà per sempre la persiana d’un dels negocis amb més història de la ciutat. La Sastreria Tarrés, que acumula 125 anys de trajectòria i tres generacions de sastres, tancarà en no haver-hi relleu. “És una decisió que prenc amb pena per tots els moments viscuts i perquè és l’ofici que sempre m’ha apassionat i acompanyat durant tota la vida”, explica el sastre en declaracions a Línia Vallès.

Tarrés va aprendre l’ofici del seu pare i aquest del seu avi Joaquim, que havia engegat el negoci familiar a la plaça Prat de la Riba, l’any 1897. “Aleshores eren altres temps i ser sastre era més dur perquè era una feina molt poc mecanitzada”, recorda. “També hi havia més volum de feina i fèiem moltíssims més tratges i peces de roba que ara”, afegeix. “Amb els anys, però, ens hem anat trobant que cada vegada ha estat més difícil fer la competència a la roba que ve de la Xina”, lamenta.

En aquest sentit, Tarrés, que des de la dècada dels 90 ha treballat per a diversos ajuntaments de la comarca vestint la policia local, assegura que el de sastre és un ofici en perill d’extinció. “Per a la gent jove ja no és atractiu, com la gran majoria dels oficis”, assegura. Per això, cada vegada són menys les sastreries que queden a la comarca i, en general, a Catalunya. “Sense anar més lluny, a Mollet n’hi havia quatre i la setmana que ve ja no en quedarà cap, però la societat canvia i els interessos de la gent també”, comenta Tarrés.

De la mateixa manera, altres negocis artesanals com la cistelleria i botiga de bosses fetes a mà Ventura ha anunciat que també tancarà per jubilació, després de 55 anys, un cop esgoti totes les existències.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram