La Cleda

Treballadors de La Cleda amb els seus formatges. Foto cedida

A Canovelles es fan tres dels millors formatges del món. Són els que elabora la formatgeria La Cleda, que ha aconseguit tres guardons en el World Cheese Awards, els premis més importants del món del sector. Dels quatre que van presentar, el formatge Herbat va aconseguir la medalla de plata i el Tacat de Tòfona i La Lluna, fet amb llet crua d’ovella, la de bronze.

“Estem molt contents amb aquests reconeixements”, assegura Jordi Pujadas, responsable de la formatgeria, en declaracions a Línia Vallès. En aquest sentit, cal destacar que els formatges canovellins han estat escollits entre més de 4.500 formatges de 43 països, repartits en diverses categories. “És una manera de posar en valor la nostra feina”, afegeix Pujadas.

Una formatgeria atípica

Segons explica, La Cleda és un negoci familiar amb 20 anys de trajectòria, que compta amb la particularitat de tenir un ramat d’ovelles propi. “És molt atípic, perquè suposa tenir el doble de feina”, detalla el responsable de l’establiment. Amb tot, assegura que aquest distintiu es reflecteix directament en la qualitat dels seus productes. “Donem al bestiar aliment de proximitat que hi ha a l’entorn de la granja i això li dona singularitat a la llet” explica. Després, “l’elaboració dels formatges es fa artesanalment”, afegeix Pujadas.

Tots aquests trets han fet que els formatges de La Cleda hagin estat reconeguts, també, en edicions anteriors dels World Cheese Awards. “Hi participem cada any des del 2016, i sempre rebem alguna medalla”, diu Pujadas. Amb tot, aquesta ha estat l’edició en la qual més premis han obtingut. “Això ens dona prestigi i també fa que hi hagi un repunt la demanda, tot i que nosaltres ja tenim la nostra clientela fixa”, conclou Pujadas.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram