Fira de l’Ascensió 2018, al Parc Firal. Foto: Ajuntament de Granollers

Al març, l’Ajuntament anunciava la suspensió de la Fira de l’Ascensió per segon any consecutiu. Però aquest dimarts, l’equip de govern ha fet pública una programació alternativa pel cap de setmana del 14 al 16 de maig. L’objectiu, “recordar que aquells dies se celebra l’Ascensió a la ciutat”, explica Maria Villegas, regidora de Cultura.

Enguany, l’Ascensió es traslladarà del Parc Firal al centre urbà. Una decisió que respon a la necessitat de revitalitzar l’economia del comerç i la restauració, en un moment en què “cal donar empenta als sectors que ho estan passant malament”, diu la regidora de Promoció Econòmica, Gemma Giménez. Per tant, les places del centre es convertiran en el nou espai destinat als mercats, mentre que parcs i equipaments culturals seran l’escenari d’espectacles, concerts i exposicions retrospectives de la Fira.

D’altra banda, l’alcalde, Josep Mayoral, ha expressat que “les coses segueixen sent complicades” i, per tant, caldrà combinar les mesures anticovid, els controls d’aforament i la reserva d’entrades amb una fira reduïda que “expressa la vitalitat socioeconòmica de l’entorn”, conclou.

EL RETORN DE LA CANTÀNIA
Enmig d’aquest escenari, enguany també es recupera la Cantània, en la qual participaran 38 escoles de la comarca. Per complir amb totes les mesures de seguretat, es traslladarà al Palau d’Esports, del 10 al 13 de juny i amb un total de sis concerts.