Els Mossos van coordinar tot l’operatiu. Foto: ACN

Els Mossos d’Esquadra van desarticular un grup de set homes acusats d’extorsionar un empresari i cultivar i vendre marihuana que plantaven en dues cases del poble, entre altres càrrecs. Segons va informar l’Agència Catalana de Notícies, els membres de la banda van passar a disposició judicial el passat 19 d’abril, Divendres Sant (l’operatiu s’havia fet dos dies abans).

El jutge va decretar presó provisional per a un dels principals investigats, la resta va quedar en llibertat amb càrrecs amb ordres de prohibició d’apropament i comunicació amb la víctima i la seva família, tot i que la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. La primera denúncia que l’empresari va fer a la Unitat Central de Segrestos i Extorsions de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos va ser a principis d’aquest any.

El grup, format per homes d’edats compreses entre 28 i 63 anys, tenia dues cases al poble (amb les instal·lacions elèctriques punxades), on cultivaven la droga que posteriorment venien. Els policies van intervenir més de 2.000 plantes, 20 quilos de marihuana processada i preparada per ser venuda (en bossetes de plàstic) i tots els instruments per al seu cultiu i la seva distribució.