Pastorets la Garriga

Imatge d’arxiu dels Pastorets de Fem Pastorets. Foto: Ramon Ferrandis

Des de principis del segle passat, són molts els municipis vallesans i catalans que, cada any, han fet una adaptació i representació dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres. De fet, s’ha convertit en una tradició molt arrelada al país. Ara bé, la Garriga és l’únic lloc de la comarca “i potser també de Catalunya” que ha fet una interpretació totalment femenina d’aquesta obra, segons explica a Línia Vallès Joan Boada, tresorer de l’entitat Fem Pastorets de la Garriga. Aquesta interpretació es feia el desembre del 1923.

“Es tracta d’un fet que crida molt l’atenció, ja que aleshores era molt poc habitual la presència de dones al teatre”, recorda. “De fet, mentre a la Garriga es feia aquesta innovació, a la majoria dels pobles del voltant fins i tot el paper de la mare de Déu el feien homes”, afegeix. Segons detalla Boada, tot plegat va sorgir arran de l’encàrrec que va fer el mossèn Josep Vich i Figueras, rector de la Parròquia, al convent de les germanes Franciscanes Missioneres de la Immaculada Concepció.

Homenatge a l’obra del 1923

Enguany es compleixen cent anys d’aquest fet i amb l’objectiu de commemorar l’efemèride Fem Pastorets ha preparat una representació que recordarà l’obra del 1923. “Cada any ens agrada fer algun canvi i enguany hem pensat a introduir un record d’aquell moment”, explica Boada. De la mateixa manera, avança que s’afegirà una escena que celebrarà el 75è aniversari que enguany compleix l’Agrupació Sardanista.

D’altra banda, una altra de les novetats és que enguany fins als 100 actors pujaran a l’escenari, xifra rècord per a Fem Pastorets. Segons detalla Boada, però, a menys d’una setmana vista de la primera funció, que es farà dilluns, les entrades estan pràcticament esgotades. “L’any que ve potser ens plantegem ampliar de quatre a cinc dies perquè ve moltíssima gent a veure’ns”, avança Boada. En aquest sentit, cal destacar que els Pastorets que organitza aquesta entitat són un dels més destacats de la comarca.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram