La zona de jocs de la plaça de Pau Picasso. Foto: Aj. de Montornès

A finals de la setmana passada l’Ajuntament de Montornès va publicar una nota explicant que la disminució de la freqüència del reg de diferents zones verdes de la vila respon a una sèrie d’accions que es fan per prevenir l’aparició de brots de legionel·la.

De fet, la detecció de dos casos al poble durant el mes de febrer va fer que el departament de Salut Pública del consistori hagi treballat de forma conjunta amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya per estar a sobre i prevenir altres possibles casos en totes les instal·lacions que estan considerades de risc.

El govern municipal va explicar que, en la majoria de casos, les zones verdes del poble tenen un sistema de reg per aspersió, que fa que l’aigua es polvoritzi. Una d’aquestes és la zona de jocs d’aigua de la Pau Picasso (segons el consistori, està catalogada com de menor probabilitat de proliferació i dispersió de legionel·la), que tornarà a estar en marxa quan s’acabin de fer les petites obres i millores necessàries.

Precisament aquestes obres, que també s’estan fent en altres espais de Montornès, també són la causa, segons l’Ajuntament, de l’endarreriment de la seva entrada en funcionament.

Des del govern municipal asseguren que també s’està buscant alternatives al sistema de reg per aspersió, tot i que se seguirà fent el manteniment de la xarxa.