El ciclista paretà Joaquim ‘Purito’ Rodríguez va finalitzar en quarta posició a l’etapa d’ahir de la Volta a Catalunya, que va transcórrer entre Alp i Vallter 2000-Setcases.

El guanyador de l’etapa va ser l’americà Van Garderen, amb un temps de 4 hores, 49 minuts i 30 segons, seguit de molt a prop per Alberto Contador i el mateix Purito Rodríguez, que va arribar a només 4 segons. D’aquesta manera, el paretà segueix al capdavant de la classificació general de la Volta, per davant de Contador i el mateix Van Garderen, segon i tercer respectivament.

Purito va aconseguir pujar al primer lloc de la classificació abans-d’ahir, durant l’etapa reina de la cursa catalana a la Molina, en una etapa marcada pel mal temps i la intensa pluja. El paretà es va beneficiar del treball del seu company d’equip Dani Moreno, gràcies al qual va poder llançar un atac que va aconseguir traure segons a Contador.

Els grans ciclistes participants en la ronda catalana estan encapçalant els primers llocs de la classificació i sembla que s’estan prenent seriosament aquesta competició, ideal per preparar-se de cara al Giro.