Protesta Al huda

Protesta del 31 de desembre davant la casa de Monràs. Foto: Al Huda

Concentrar-se davant la casa de l’alcalde. Aquesta ha estat la resposta de la comunitat musulmana Al Huda davant la nova negativa de l’Ajuntament a obrir, com a centre cultural, el local de l’avinguda Badalona que van comprar el 2013 i que mai han pogut fer servir. Per això, farts de tots els esforços en va per aconseguir una llicència d’ús que mai arriba, el 31 de desembre van decidir traslladar les protestes de l’Ajuntament al domicili del batlle.

“Venim a la porta de l’alcalde a informar-lo dels danys que va causar la seva decisió política injusta”, deien divendres en una nova concentració, amb un discurs focalitzat en la figura de Monràs. “No volem ser tractats com a ciutadans de segona perquè si som iguals en deures i en pagar impostos, també hem de ser iguals en drets”, afegien.

Però aquest cop, la protesta ha arribat un pas més enllà i ha fet que els grups polítics municipals s’hagin vist obligats a posicionar-se davant d’aquest conflicte. “Hi ha línies vermelles que en democràcia mai s’haurien de traspassar”, ha dit la primera tinent d’Alcaldia, Mireia Dionisio, a les xarxes socials, en nom del PSC. “És violència verbal” i “causa dolor a una família”, afegeix.

Una posició que comparteixen des de l’oposició, que ha aprofitat la situació per demanar una solució definitiva a aquest conflicte. I és que, tot i que ERC i Mollet en Comú no estan d’acord amb les concentracions davant la casa de l’alcalde, entenen la “impotència” del col·lectiu i són crítics amb la inacció del govern local.

Mentrestant, Al Huda ha advertit que, tot i les crítiques, continuarà protestant en aquesta mateixa ubicació almenys tres divendres més, i que es planteja portar de nou el cas a la justícia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram