Les obres d’enderroc del Tabaran ja han començat. Foto: Línia Vallès

L’enderroc de l’edifici de l’antic teatre del Tabaran ja ha començat, però la CUP no es dona per vençuda. La formació va anunciar aquesta setmana que ha presentat un recurs judicial per aturar les obres.

La portaveu de la CUP, Txus Carrasco, va exposar que tot i no ser partidaris de judicialitzar els processos ciutadans, “no ha quedat més remei que reclamar l’empara de la via administrativa i interposar un recurs per tal que s’aturin de manera urgent tots els treballs d’enderroc d’aquest espai, el qual és patrimoni de totes les molletanes i molletans”.

Segons Carrasco, des del partit es va informar l’equip de govern i l’empresa municipal Mollet Impulsa de la seva acció a través d’un burofax amb la intenció de “denunciar la il·legalitat d’aquesta actuació i reclamar que s’aturin aquests treballs d’enderroc amb la màxima urgència”. A més, la CUP va demanar que s’obri una moratòria per decidir la viabilitat de la recuperació de l’edifici per tal que el pròxim consistori que surti de les eleccions municipals pugui trobar una solució alternativa a l’enderroc. Per la seva part, fonts municipals han manifestat a Línia Vallès que prefereixen no fer cap declaració sobre aquest tema.

UNA LLARGA LLUITA
Cal recordar que la lluita de la CUP per preservar aquest espai històric de la ciutat ha comptat amb altres accions reivindicatives que s’han impulsat a través de la plataforma Salvem el Tabaran. En aquest context, es van recollir més d’un miler de signatures reclamant a l’equip de govern municipal aturar l’enderroc del Tabaran.

La finalitat que persegueix la CUP és “recuperar l’esperit i la memòria d’un espai que enguany compleix 100 anys d’història i que ha de ser llegat i memòria sentimental de totes les molletanes i molletans”.