Les petites i mitjanes empreses i els autònoms han dit prou. I ho han dit –i ho diran– en veu alta i contundent. El pròxim 19 de març es manifestaran conjuntament a Barcelona per denunciar els “greuges” que afirmen que pateixen per part de les diverses administracions.

Sota el lema Diguem prou, Pimec vol actuar “davant l’alt grau de malestar entre les pimes i autònoms”, ja que, segons expliquen en un comunicat, “s’ha trencat de manera flagrant el contracte social amb les petites empreses i els autònoms, que són la majoria del teixit productiu” del país. L’acte s’ha convocat aquest passat dilluns després que més de dos-cents empresaris i autònoms ho decidissin per votació en una reunió convocada de forma extraordinària.

“No deixa de créixer l’aprovació de mesures que estan afectant negativament la competitivitat del nostre teixit”, assegura el president de Pimec, Josep González. Entre aquestes mesures, detalla, destaquen “els augments en els costos de la Seguretat Social, les polítiques erràtiques i els augments dels preus de l’energia, la creixent pressió fiscal, la manca de crèdit i el seu elevat cost, les contínues i reiterades inspeccions de tot tipus o les traves administratives”.

En aquest sentit, el president de Pimec denuncia que “es fan promeses de suport que gairebé mai arriben a bon port, i justament les darreres mesures que s’han pres van en la direcció oposada”. De fet, Pimec assegura que “els governants s’han mostrat més sensibles als grans lobbies i les elits que als interessos d’aquesta majoria silenciosa”.

Per tot plegat, Pimec anima els empresaris perquè facin arribar les seves demandes i propostes empresarials a l’organització, les quals serviran per completar un manifest de posicionament de les pimes i els autònoms que es farà arribar al govern espanyol i al de la Generalitat.

No és la primera vegada que Pimec encapçala una manifestació reivindicativa d’aquest tipus. El 26 de març de 2009 ja ho va fer en el cas de la concentració de més de 400 representants de les principals associacions empresarials davant del Congrés dels Diputats.

“Sense pimes no hi ha futur”:les xifres de la denúncia

Segons dades de l’Observatori de la pime de Pimec, el segment de l’economia que més està patint aquesta greu crisi econòmica és el de les pimes i els autònoms, ja que l’any en què va començar la crisi les pimes generaven el 64% del valor afegit dels sectors de mercat. A dia d’avui, aquest paràmetre se situa lleugerament per sobre del 55%.

El 2007 Catalunya tenia 535.000 pimes que donaven feina a més de dos milions de persones. Avui en queden 470.000 que ho fan a uns 1.650.000 treballadors. Això significa que s’han perdut 65.000 empreses i més de 350.000 llocs de treball. Pel que fa el col·lectiu d’autònoms, l’any 2007 n’hi havia 580.000 i actualment n’hi ha 510.000 d’afiliats a Catalunya.

Unes xifres que són la base de la protesta de Pimec i que, segons l’organització, estan relacionades amb el fet que “els dirigents polítics han incomplert de manera reiterada les seves promeses electorals, des de la baixada d’impostos i les cotitzacions que prometien alguns, fins al país business friendly que oferien altres”. Amb tot, Pimec es manifestarà perquè, recorda, “sense pimes no hi ha futur”.

@LlorensIntegral: #diguemprou a les ins-peccions reiterades a les empreses legals i a la impunitat de la competència deslleial. @pimec.

@DaniPajuelo: #diguemprou a les condicions asfixiants per als autònoms i pimes! Felicitats @pimec per aquesta iniciativa; compteu amb el nostre suport!

@atumapelcul: #diguemprou a la mala gestió, a robar i no pagar per fer-ho, a pagar a polítics que no treballen, a cotxes oficials i restaurants de luxe…

@Ambros_Martinez: #diguemprou a la impossibilitat de finançament de les pimes i dels autònoms que no permet crear llocs de treball per al nostre país.

@ferranfalco : Molt d’acord amb @pimec i el seu #diguemprou a una fiscalitat que ofega l’empresa. I els treballadors. I tothom menys als de la SICAV.

@tots4junts21: #diguemprou de deixar a les pimes i autònoms en fora de joc. No finançament, sí elevats impostos. No cobrament a 30 dies, sí càrrega d’impostos!

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram