Una imatge d’arxiu d’un tren de Rodalies. Foto: Arxiu

Renfe ja ha adjudicat les obres de construcció de la futura estació de la línia R8 de Rodalies al municipi a Unió Temporal d’Empreses (UTE) de Contratas Vilor SL i Petrucco SA. Aquest pas suposa un avenç per fer realitat aquesta nova opció de transport públic per a la ciutadania.

Les obres, que compten amb un pressupost de més d’un milió i mig d’euros, tenen un termini d’execució de nou mesos. La ubicació de la nova estació se situarà a l’altura de la Granja Soldevila i enllaçarà Santa Perpètua amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Granollers i Martorell, entre altres municipis.

Per la seva part, l’alcaldessa del poble es va mostrar satisfeta amb la notícia. “Esperem que les obres s’iniciïn com més aviat millor i, finalment, després de més de 20 anys de reivindicacions, la ciutadania pugui disposar d’aquesta infraestructura”.

El projecte de la nova estació inclourà un nou edifici a la zona del vestíbul que funcionarà com un Punt d’Atenció al Viatger, així com màquines d’autovenda i control d’accessos. Respecte al procés de licitació de les obres, l’Ajuntament va explicar que va comptar amb la participació de setze empreses.

La línia de Rodalies R8 va entrar en funcionament el mes de juny de 2011 i aglutina diferents estacions com la de Martorell, Castellbisbal, Sant Cugat, Rubí o Mollet-Sant Fost.