L’estació de mercaderies de la Llagosta. Foto: Aj. de la Llagosta

A finals de la setmana passada, el govern espanyol, la Generalitat i el Port de Barcelona van signar el protocol que fa que els organismes i l’ens impulsin les noves infraestructures i planifiquin el nus logístic de l’àrea de Barcelona. A la pràctica, aquest document contempla la construcció de la nova estació intermodal de mercaderies que s’ha d’instal·lar a la Llagosta. Aquesta estació ha de jugar un paper clau en el transport de mercaderies per terra fins a les terminals portuàries de la capital del país.

Durant la trobada, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, va mostrar la seva satisfacció per desbloquejar una infraestructura que convertirà el Port de Barcelona en “el node logístic més avançat del sud d’Europa”.

En la mateixa línia, l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, considera que és positiu per al poble la signatura d’aquest conveni i valora que “ara hi hagi cordialitat i treball per aconseguir un objectiu comú, que es recuperi una relació entre l’estat i la Generalitat que amb el govern del PP no es donava”. De la mateixa manera, Sierra confia que aquest protocol es traslladi en un pla concret que beneficiï el municipi, fent possible que veïns del poble puguin trobar feina a l’estació.

La creació d’aquesta nova infraestructura, de retruc, tindria una derivada a la comarca: l’eliminació de l’actual estació de mercaderies de Granollers. Aquest, de fet, és el desig del govern de Josep Mayoral (i de veïns i entitats de la capital), que de forma repetida en els darrers anys ha expressat la seva voluntat de tancar-la i traslladar-la a la Llagosta.