L’alcalde defensa la seva gestió i assegura que garantirà la neutralitat institucional en campanya. L’oposició critica Juzgado, excepte Ciutadans, que hi veu una millora respecte de Mingote.

 

Francesc Juzgado (PSC)

“He fet dels neguits dels
paretans la meva agenda”

Què creu que pot aportar de nou el PSC a Parets si torna a governar després del maig?
Seguirem apostant per les persones, per tot allò que fa que a Parets cada dia tothom gaudeixi d’un poble millor i amb millors serveis.

Vostè va arribar a l’alcaldia després de l’adeu de Mingote. Creu que les urnes el revalidaran?
Espero que les paretanes i els paretans hagin pogut copsar la meva empremta personal. He fet del carrer el meu despatx i dels seus neguits la meva agenda.

Recentment, ERC ha acusat el seu partit de no complir la Llei Orgànica del Règim Electoral (LOREG) per la inauguració del Parc del Sot d’en Barriques. Garanteix que mantindrà la neutralitat de l’Ajuntament durant la campanya?
Òbviament, com sempre hem fet.

Sumem, NOPP, ERC i PDeCAT han criticat en diverses ocasions el poc suport de l’Ajuntament a Turull i la seva família. Creu que el seu govern ha fet el que havia de fer, en aquest sentit?
Evidentment. Nosaltres vam ser triats per representar totes les paretanes i els paretans i així ho estem fent. Pel que fa al tema humà, des del minut zero ja he expressat la meva opinió al respecte, també, crec recordar, en aquest mitjà.

Quin impacte tindrà el judici del Procés en les eleccions paretanes?
A les eleccions municipals es trien persones i gestió. Pot afectar, però el més important sempre és el vot en clau local.

 

Casandra García (Sumen)

“No podem acceptar que el PSC
tracti el poble com el seu ‘cortijo”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
Fluixeta. Un 3,5 o 4. No ho han fet gaire bé, no.

Creu que s’ha millorat o empitjorat amb Juzgado d’alcalde respecte de Mingote?
Em sap greu dir-ho, perquè existeix un afecte personal cap a Juzgado, però la veritat és que crec que en Francesc, no només ha mantingut les inèrcies negatives de les polítiques d’en Mingote, sinó que tampoc té la capacitat política per solucionar-les.

Si el maig és alcaldessa, quina serà la primera decisió que prendrà?
Començar a col·locar les persones al centre de tot. Tenir institucions al servei dels ciutadans.

Amb quins partits es plantejaria un pacte si fos necessari?
Realment crec que tindrem la força per poder impulsar des de l’alcaldia el nostre projecte en solitari, perquè el nostre creixement és notori i conegut. Però el que tinc clar és que a l’hora de pactar no es pot ignorar aquelles persones que representen els desitjos legítims de la gent de Parets.

Creu que l’Ajuntament garantirà la neutralitat institucional durant la campanya?
Esperem que entre els recursos i la instrucció de la Junta Electoral Central els hagin tret les ganes de continuar tractant el poble i l’Ajuntament com si fossin cortijos de la seva propietat, una cosa que no podem continuar acceptant.

 

Jordi Seguer (ERC)

“Juzgado manté el model de
Mingote, però amb precipitació”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
3.

Creu que s’ha millorat o empitjorat amb Juzgado d’alcalde respecte de Mingote?
Juzgado manté el model de Mingote basat en la improvisació, l’anar fent i la manca de criteri, però acompanyat de la precipitació per la proximitat del període electoral. Cap dels dos tenia un projecte clar de poble i vivien de l’herència d’anteriors mandats. La seva mirada era a curt termini sense planificar el futur per a les pròximes dècades.

Si el maig és alcalde, quina serà la primera decisió que prendrà?
Ens reunirem amb tots els grups per posar les bases d’un gran acord de poble que ens permeti construir consensos per avançar en projectes que ara estan aturats. Alhora, ens posarem a disposició de la família de Jordi Turull i li donarem suport des de la institució.

Amb quins partits es plantejaria un pacte si fos necessari?
Nosaltres seurem a la taula amb totes les forces polítiques que vulguin transformar Parets i que apostin per un canvi en les maneres de fer política. Prioritzarem la formació d’un govern republicà, d’esquerres i en defensa dels drets civils.

Creu que l’Ajuntament garantirà la neutralitat institucional durant la campanya?
Aquesta és la seva obligació, i complir les indicacions de la LOREG. Lamentablement, fa setmanes que no juguen net.

 

Junts per Catalunya

“És evident que amb
Juzgado tot ha empitjorat”

De l’1 al 10, com valoren la gestió del govern municipal aquest mandat?
Hem de diferenciar dues etapes. Una primera amb Mingote d’alcalde i en la qual durant més d’un any vam formar part de l’equip de govern, i una segona en la qual la relació s’ha trencat totalment i on ha estat impossible poder treballar amb un alcalde que ha preferit condicionar i pactar les seves polítiques amb el seu soci del 155: Ciutadans.

Creuen que s’ha millorat o empitjorat amb Juzgado d’alcalde respecte de Mingote?
És evident que amb Juzgado tot ha empitjorat. Ha anat tancant totes les portes de diàleg i consens, condicionant totes les seves polítiques a les voluntats d’una formació que viu de crear conflictes.

Si el maig arriben a l’alcaldia, quina serà la primera decisió que prendran?
Encara no hem definit qui serà el nostre alcaldable. Per tant, respondre això ara seria agosarat.

Amb quins partits es plantejarien un pacte si fos necessari?
Amb qualsevol partit que estigui a favor del dret d’autodeterminació del nostre país.

Creuen que l’Ajuntament garantirà la neutralitat institucional durant la campanya?
Tenien moltes coses preparades per als mesos de març i abril i, malgrat que ara no es poden fer per la Llei Electoral, les faran.

JxCat encara no ha triat
el seu candidat o candidata.

 

Ciutadans

“Gràcies a nosaltres s’està
complint la llei de banderes”

De l’1 al 10, com valoren la gestió del govern municipal aquest mandat?
6.

Creuen que s’ha millorat o empitjorat amb Juzgado d’alcalde respecte de Mingote?
S’ha millorat, ja que Mingote va tirar endavant un pacte de govern amb el PDeCAT i Juzgado s’ha limitat a governar sense majoria, la qual cosa és més favorables per als partits que estem a l’oposició.

Si el maig arriben a l’alcaldia, quina serà la primera decisió que prendran?
Establir la neutralitat institucional a tot el municipi i també en els actes municipals, ja que tots els ciutadans són iguals i l’alcalde ha de donar exemple amb la seva gestió.

Amb quins partits es plantejarien un pacte si fos necessari?
En principi amb cap, ja que esperem guanyar les eleccions municipals i que hagin de ser els altres partits polítics els que hagin d’establir pactes amb nosaltres.

Creuen que l’Ajuntament garantirà la neutralitat institucional durant la campanya?
Creiem que sí. De fet, és gràcies al nostre partit, Ciutadans, que el PSC està complint la llei de banderes a Parets, després de 40 anys sense que això passés al nostre municipi.

Cs encara no ha triat
el seu candidat o candidata.