Can Mulà

Can Mulà va ser el primer parc públic de Mollet. Foto: Ajuntament

Era l’any 1982 quan l’Ajuntament adequava l’hort i el jardí de la Masia de Can Mulà, per construir el primer parc públic de Mollet. Un espai de gairebé 19.000 metres quadrats, que s’ha convertit en un dels punts més característics i importants de la ciutat, ja que durant molts anys ha estat l’única gran zona verda del centre urbà.

Tot i que el parc, en aquest temps, ha anat evolucionant, millorant i adaptant-se a les necessitats dels molletans, incorporant més espais de joc, col·locant tanques i pavimentant diferents punts, el que realment caracteritza Can Mulà és la quantitat d’arbrat i espais verds que s’han conservat de l’antiga masia. Per exemple, l’alineació de til·lers que envoltaven el camí de la casa, que actualment és la biblioteca municipal, i que fan del parc “una autèntica illa de natura enmig de la ciutat”, diuen des de l’Ajuntament.

Ara bé, Can Mulà també destaca per altres aspectes. I és que, a banda de la vegetació, té el menhir de Mollet, un monument megalític de més de tres mil anys d’antiguitat, el roure del Mil·lenari, plantat el 1993 per commemorar els mil anys de la ciutat, i un monument a les víctimes dels bombardeigs de la guerra civil, entre altres.

Un conjunt de característiques que fan que en els seus 40 anys d’història mai hagi deixat de ser un dels principals punt de torbada de la ciutadania, i que precisament va ser l’espai central de les Jornades de Patrimoni, que se celebraven el cap de setmana i recordaven el ric llegat arqueològic, històric, arquitectònic, escultòric i natural de Can Mulà.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram