De forma tímida, però l’atur continua el seu descens. La desocupació va registrar al maig un lleu­ger descens de 216 persones respecte del mes anterior, situant la xifra total d’aturats al Vallès Oriental en 34.245. La taxa comarcal se situa en el 16,03%, i per sexes es comptabilitzen 17.136 homes i 17.109 dones, la qual cosa suposa una taxa del 14,5% masculina i del 17,94 femenina.

El descens va estar molt localitzat al mercat de treball de Granollers i la majoria dels municipis que el composen. Als altres dos mercats, malgrat que es van registrar descensos importants en termes globals, es va constatar un lleuger augment. En el primer, la reducció de l’atur va ser de 272 persones, deixant un total de 19.394 aturats i una taxa del 15,47%, gairebé mig punt percentual per sota del conjunt comarcal. Al Baix Vallès, l’augment ha estat de 14 persones (17,65%), mentre que al Baix Montseny es va tornar a registrar un lleuger increment de 16 persones, amb 2.597 desocupats (14,64%).

L’augment de l’atur a la zona del Baix Montseny es deu sobretot al fet que Sant Celoni va registrar un creixement de 18 aturats més, increment relacionat sobretot amb el mal comportament del sector serveis al municipi. Al Baix Vallès, tot i que la majoria de localitats aconsegueixin lleugers descensos de l’atur, el mal comportament d’aquesta variable a Mollet del Vallès va arrossegar a l’alça el conjunt de la zona. I pel que fa a l’àrea de Granollers, aquí és on es va constatar un nombre major de poblacions on la reducció va ser important, perquè en la majoria de casos tots els sectors d’activitat van mostrar un comportament relativament bo.

El mes de maig es van signar 8.852 nous contractes laborals

El mes de maig es van signar a la comarca un total de 8.852 contractes, dels quals 872 van ser indefinits (10%) i 7.980 temporals (90%). Aquestes xifres suposen un increment de la contractació del 6,5% respecte del mateix període de l’any passat, és a dir, un total de 536 contractes més.

La major part de l’increment es va centrar en els contractes temporals (+548), ja que els indefinits van registrar un lleuger descens (-12 contractes).

Respecte a l’abril passat cal destacar que la contractació va créixer pràcticament un terç. Així, es van registrar uns 2.000 contractes més que el mes passat, creixement vinculat a l’augment de la contractació tem­po- ral en el sector de la indústria i al sector serveis.

A Catalunya també s’ha registrat un creixement notable de la contractació respecte el mes passat (+21%), amb un creixement també més destacat de la contractació temporal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram