La polèmica pel projecte de barri al Calderí segueix. Foto: CUP de Mollet

Era una jugada rodona: l’Ajuntament de Mollet venia una parcel·la situada a l’antic camí del Calderí coneguda com a Camp de Futbol per valor d’1,8 milions d’euros on presumiblement s’hi haurien de construir pisos. Aquests diners servirien per eixugar el deute que té el consistori. Al mateix temps, a través del pla del macrobarri del Calderí, l’Ajuntament es reservava el dret de construir un camp de futbol municipal en el que actualment és un espai agrícola. Camp de futbol més barri de 1.300 habitatges i 1,8 milions a les arques públiques. Era una jugada rodona que de moment haurà d’esperar perquè la parcel·la no ha trobat comprador. Així ho indica la plataforma de contractació pública del consistori.

No és l’única complicació amb la qual s’està trobant el projecte urbanístic municipal. Salvem el Calderí ha anunciat que durà el pla davant del tribunal contenciós. “Iniciarem una campanya de recollida de fons per tirar endavant la lluita judicial”, diuen des de la plataforma ambientalista. Per la seva banda, alguns partits de l’esquerra estan valorant la possibilitat d’unir-se a la denúncia, si bé és cert que afirmen que la plataforma és la veu cantant contra el macrobarri.

Precisament la plataforma Salvem el Calderí va denunciar la setmana passada “opacitat”, però en aquest cas de la Generalitat. En la comissió que havia d’aprovar el pla definitiu, el col·lectiu, tot i voler-s’hi personar com a oient, no ho va poder fer. “El reglament permet que una entitat participi sense dret a vot en les reunions”, explica Txus Carrasco de Salvem el Calderí. “No ens hi van deixar entrar i això fa augmentar les nostres sospites d’opacitat”, sentencia.