Montero alcalde Montornès

L’alcalde Montero, el segon per l’esquerra. Foto: Aj. de Santa Perpètua

Segons el sindicat CCOO, Espanya és l’estat europeu on més s’ha reduït la xarxa bancària. L’any 2007 disposava de 88 entitats i el 2019 només n’eren 12. Des de l’any 2008 s’han tancat gairebé la meitat de les 45.000 oficines bancàries, un fet que ha provocat que més de 4.000 localitats ja no en tinguin cap.

Amb l’objectiu de combatre l’exclusió financera entre el veïnat dels diferents territoris, ha nascut la Xarxa de Municipis pel Dret als Serveis Bancaris Bàsics. A més de Montornès, s’han adherit a la xarxa, de moment, 11 municipis més: Castellbisbal, Corbera d’Ebre, El Pinell de Brai, El Prat de Llobregat, La Palma de Cervelló, La Sènia, Montcada i Reixac Pallejà, Sant Feliu de Llobregat, Santa Perpètua de Mogoda i Sant Iscle de Vallalt.

La Xarxa de Municipis considera que la situació és “insostenible” i ressalta que les entitats financeres van ser rescatades amb més de 60.000 milions d’euros de fons públics i que la major part d’aquesta quantitat no s’ha retornat. La Xarxa estudiarà la manera d’aprofitar la figura de les fintech (tecnologia financera) com a instrument per facilitar la creació d’eines financeres locals, i demana al govern de l’Estat i a la Generalitat que impulsin una regulació que exigeixi que les entitats financeres hagin de garantir els serveis bancaris bàsics a la població. A més, reclama que les autoritats competents controlin l’activitat de les entitats financeres, i apliquin les sancions corresponents o obrin els pertinents expedients informatius si fan pràctiques “irregulars i abusives”.

En el cas de Montornès, més de 1.600 pensionistes ja han firmat per reclamar una millor atenció bancària.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram