Rei Carnestoltes

Carnestoltes apareix el 16 de febrer. Foto: Ajuntament Montmeló

Quant temps fa que se celebra el Carnestoltes a Catalunya? D’on sorgeix? El cert és que ningú sap d’on ve aquesta tradició antiquíssima que podria, fins i tot, provenir de temps prehistòrics. Sí, sí, d’abans dels grecs i els romans. El que si que sabem és allò que significa aquesta festa a casa nostra. Ja des de temps remots que el Carnestoltes era, com avui dia, una celebració del món al revés. Uns dies a l’any per trencar amb l’statu quo i, rere la mascara, deixar lliure la rauxa.

En aquest sentit, el carnaval de Montmeló, que va tenir el seu tret de sortida aquest dijous, i que s’allargarà fins dimarts que ve, ho té tot per convertir-se en una festa boja. Després d’anys, aquesta edició ha tornat sense restriccions. D’aquesta manera, demà dissabte se celebra la gran rua de Carnestoltes, durant la qual els carrers del municipi s’ompliran de disfresses. De forma individual, en parelles, en grups o en comparses, els montmelonins podran gaudir d’un recorregut que començarà a les sis de la tarda i acabarà al pavelló municipal, on s’organitzarà un sopar i una festa a càrrec del grup DJ Vaya tela. Diumenge seguirà la festa amb el ball de gitanes a la plaça de la Vila, al matí, i el ball de disfresses infantils, a la tarda. El dimarts, el Carnaval viurà el Judici al Rei Carnestoltes a la Sala Polivalent, i dimecres tindrà lloc l’enterrament de la sardina.

També als comerços

Enguany, la festa també es podrà viure als comerços. La Unió de Botiguers i Comerciants ha posat en marxa una nova iniciativa per incentivar la venda i dinamitzar el comerç del municipi. La primera proposta és un pintacares que s’oferirà per qualsevol compra a les botigues de la Unió, i la segona, el Truita Challenge, és un concurs que determinarà la millor truita de Montmeló .

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram