L’escola Sant Jordi, un dels centres de la vila. Foto: Aj. de Montmeló

El termini de preinscripcions escolars per al curs 2020-21 ja s’ha acabat amb una bona notícia per a Montmeló: la sol·licitud de places per al pròxim curs acadèmic ha estat superior al dels anteriors, fins al punt que el consistori ja ha fet arribar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat la necessitat que té de recuperar dues línies: una de P3 i l’altre de primer d’ESO.

Segons les dades que es van facilitar des dels Serveis Territorials del Vallès Oriental i el Maresme, s’han rebut un total de 82 sol·licituds de nens i nenes que han de començar P3 (n’arribarien set més fora de termini), la majoria d’elles (50) per a l’escola Sant Jordi, mentre que les restants són per a l’escola Pau Casals.

La petició de recuperar la quarta línia que l’Ajuntament ha fet a Ensenyament persegueix un doble objectiu: respectar la voluntat de tria d’escola de les famílies i, al mateix temps, reduir les ràtios dels grups.

Pel que fa a les dades dels adolescents que han de començar l’educació secundària, la xifra per al curs 2020-21 és de 91 places. El consistori explica que en aquest cas, els grups també queden molt ajustats a les ràtios que marca el Departament i des de l’Ajuntament també s’està gestionant la petició per sol·licitar la recuperació del quart grup.