Tomàs: “Seguiré al peu del canó fins al final”. Foto: Twitter (@oriolmollet)

Després de tres mesos, els darrers CDRs detinguts en l’Operació Judes el 23 de setembre i acusats de terrorisme han tornat a casa. La llarga espera va desembocar dissabte a Mollet en una rebuda molt emotiva a Germinal Tomàs, l’últim activista juntament amb Jordi Ros al qual l’Audiència Nacional va decretar divendres la seva llibertat sota una fiança de 15.000 euros.

Unes 300 persones van rebre en Germinal i en Jordi de matinada davant de l’Ajuntament, fent-lo sentir a casa un altre cop després dels mesos eterns empresonat a Soto del Real. La trobada va estar marcada per la denúncia i la reivindicació, ja que el mateix Tomàs va prometre seguir “al peu del canó fins al final”. A més, a la concentració també hi va haver dos convidats molt especials; Alexis Codina, el CDR de Sant Fost també empresonat el 23S i alliberat dies abans, i Eduard Garzón, en la mateixa situació.

“CONTINUEM REPRESALIATS”
Tot i la bona notícia del seu alliberament, els nou CDRs detinguts el passat setembre van lamentar dilluns en un comunicat conjunt que “continuen” sent “represaliats” pel seu “posicionament polític”. Denuncien que tot i que ja no estan a la presó segueixen “pendents d’unes acusacions molt greus”. A més, donen una advertència a les institucions: “No pararem fins a l’arxivament de la causa”.