A molts municipis de l’AMB, l’autosuficiència no arriba al 10%. Foto: Arxiu

El Vallès Oriental és una comarca molt més industrial que agrícola, però ara hi ha una dada que apunta que la comarca és una de les país que té menys capacitat per alimentar la població amb productes locals. De fet, l’estudi Terres que alimenten, elaborat per BCN Smart Rural, un servei de la Diputació, apunta que la producció agrícola vallesana permetria subsistir només el 8,7% dels veïns.

El Barcelonès, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Maresme i el Garraf són les altres comarques, totes elles de l’Àrea Metropolitana, on l’autosuficiència està per sota del 10%, mentre que per l’altra banda, la comarca més autosuficient de la demarcació és el Berguedà.

Les Franqueses, si mirem municipi per municipi, és el més autosuficient (fregant el 19%), mentre que la capital, Granollers, és només un 1,8% autosuficient, el tant per cent més baix del conjunt de la comarca.

LA FRUITA DOLÇA, UNA EXCEPCIÓ
En el conjunt de la demarcació de Barcelona, però, el Vallès obté una bona nota en un dels aspectes de la producció agrícola: es tracta del grau d’autoabastiment d’hortalisses i fruita dolça. I és que si bé no hi ha cap comarca barcelonina que pugui proveir el 100% de la seva població amb verdures i fruites produïdes allà mateix, el Vallès Oriental podria cobrir les necessitats de més del 41% dels seus veïns amb el que produeix actualment.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram