Riesco va boicotejar diverses operacions antidroga dels Mossos. Foto: ACN

Félix Riesco, exinspector en cap de la Policia Nacional a Granollers, va acordar dimarts amb la Fiscalia una condemna de dos anys de presó per avisar un narcotraficant del barri de la Mina (Sant Adrià del Besòs) sobre operacions antidroga a canvi de suborns. L’agent -que està jubilat actualment- alertava Àngel Amaya, cap del clan familiar Los Manolos, quan s’estaven a punt de produir aquests operatius. D’aquesta forma, gràcies a l’exinspector es van boicotejar diverses actuacions dels Mossos d’Esquadra, que van permetre a l’organització criminal evitar grans operacions contra el narcotràfic com les anomenades Titán i Picapiedra, el novembre de 2015, o Neptú, l’abril de 2017.

Precisament Riesco podia advertir el líder del grup gràcies als contactes que tenia dins dels Mossos, que li facilitaven el dia i hora de les operacions amb tot luxe de detalls. Després, a canvi de diners, l’agent ho explicava a Amaya.

L’acord amb la Fiscalia permet a Riesco evitar un judici amb jurat popular i una possible pena de nou anys de presó a la qual s’enfrontava pels delictes de suborn, revelació de secrets i facilitació del tràfic de drogues. A més, no entrarà a presó perquè la condemna pactada és inferior a dos anys.

Per la seva part, Amaya ha acceptat una pena d’un any i vuit mesos de presó, que suposa rebaixar els cinc anys i mig que demanava inicialment la Fiscalia per aquest cas.