Ahir van parlar les víctimes del cas. Foto: Twitter (@eugenirodriguez)

El jutjat penal número 2 de Granollers ha començat a celebrar aquesta setmana el judici al Projecte pilla-pilla, que sota la falsa aparença de voler perseguir pederastes, va vexar públicament tres homosexuals a Granollers i les Franqueses a finals del 2013. Ahir va ser el torn de les víctimes del grup, que van denunciar el calvari que van viure després de ser assenyalats públicament en vídeos penjats a les xarxes socials.

Els afectats van explicar el “terrible” nivell d’exposició pública de la seva intimitat que van patir després de “caure en una trampa planificada” per perseguir homosexuals amb l’excusa de combatre la pederàstia.

A la sessió també va declarar el president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, el qual va recordar “moments molt durs i de por” i la situació “alarmant i anguniosa” que va patir el col·lectiu amb els actes del grup jutjat.

El líder del grup dels acusats –per al qual la fiscalia demana 21 anys de presó– va declarar dilluns, quan va explicar que el seu objectiu era perseguir la pederàstia i endurir les penes de presó contra els autors d’aquests delictes. A més, també va negar tenir vincles amb organitzacions neonazis o la possible inspiració de la banda russa homòfoba Occupy Pedofilya, coneguda per dur a terme actes similars.

Demà serà l’última sessió del judici, a l’expectativa d’un veredicte molt esperat per la comunitat LGBTI.