restes església

Imatge d’arxiu d’una visita guiada a la zona. Foto: Ajuntament

Les restes arqueològiques trobades a l’entorn de l’església han suposat un abans i un després en la història de Mollet. Segons explica a Línia Vallès el director del Centre d’Estudis Molletans, Jordi Bertran, “fins ara es tenia constància que els orígens de la ciutat eren medievals, però amb les excavacions s’ha descobert que en realitat són romànics”. En aquest sentit, destaca que es tracta d’una troballa “molt important”, que es convertia en la protagonista de les Jornades de Patrimoni celebrades aquest passat cap de setmana. Aquestes incloïen una visita guiada a la zona.

Cal recordar que les restes s’han trobat mentre es feien les obres a l’entorn de l’església amb l’objectiu de pacificar els carrers del voltant. Van començar al març amb una durada prevista de sis mesos, però ara s’han endarrerit i, segons Bertran, continuen a un ritme més lent. “Encara queden per excavar carrers on es preveu que es trobin més restes i això afectarà els treballs”, diu.

Segons detalla Bertran, fins ara s’han trobat tres tipus d’estructures i “totes elles van ser una sorpresa”. “Teníem l’expectativa de trobar restes molt més recents, però en cap cas tan antigues com la necròpoli tardoromana que s’ha trobat o com les sitges medievals”, afegeix. El director del CEM destaca que també s’han trobat murs de diferents èpoques i que tot plegat “quedarà reflectit en el nou entorn de l’església”. “El més recomanable no és que es conservi a cel obert sinó que es tapi, però la voluntat municipal és que quan s’urbanitzi l’espai quedi un testimoni de les troballes”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram