El Ple es va celebrar dimarts passat. Foto: Aj. de San Fost

Votació unànime. Tots els partits representats al Ple van votar a favor del punt de l’ordre del dia que vol canviar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) i fer que totes les subvencions que els partits polítics del poble rebin d’ara en endavant siguin públiques.

Alberto Bastida, de Sant Fost en Comú Podem, va dir que amb aquest canvi es complirà la normativa de la Generalitat de Garantia del Dret a l’Accés a la Informació Pública (GAIP), mentre que des de l’oposició, l’exalcaldessa Montserrat Sanmartí va dir que el seu grup (Independents Units per Sant Fost) li dona suport “perquè no tenim cap problema en què es publiquin totes les subvencions i aportacions als grups municipals i a tota mena d’entitats i persones” i va demanar que en el pròxim Ple s’informi de totes les despeses del mandat anterior.

MÉS MOCIONS
La Sessió Plenària mensual també va servir perquè el poble s’adhereixi al Pacte de Teguise contra el maltractament animal (com ja han fet altres municipis de la comarca, com Mollet i Montmeló), es va votar una moció de rebuig a la inhabilitació de Quim Torra per part del Tribunal Suprem (amb l’abstenció d’IUSF) i també es va donar suport a un text de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès per dotar l’Atenció Primària dels mitjans necessaris.

En canvi, no va tirar endavant el punt proposat pels comuns per recuperar i protegir el pou de glaç i l’ermita de Sant Cebrià de Cabanyes.