Cotxe de la Policia Local i agent, a Parets. Foto: Ajunament de Parets

La zona esportiva de Parets s’ha convertit, els vespres dels divendres i dissabtes, en l’espai de trobada dels joves del municipi i dels pobles contigus. Al voltant del pavelló, alguns grups es concentren per organitzar botellons que deriven en episodis de violència com el que es va produir fa 15 dies. Un conflicte que té com a punt de partida les picabaralles entre grups de joves de Parets i Lliçà.

Segons ha informat el cos de Mossos d’Esquadra, divendres 16 d’abril es van registrar, a Lliçà, alguns episodis de violència entre joves, els quals es van repetir l’endemà a Parets. Va ser dissabte quan un dispositiu dels Mossos, juntament amb la Policia Local, va intervenir en una baralla al voltant de la qual es van congregar unes 100 persones. En l’actuació es van identificar alguns joves, però no es va posar cap denúncia.

El regidor de Seguretat Ciutadana de Parets, Francesc de la Torre, ha explicat que el passat cap de setmana es va desplegar un nou dispositiu de seguretat perquè, en vista dels incidents anteriors i “preveient aquest possible escenari”, van decidir “actuar de manera preventiva”.

Després dels aldarulls, l’Ajuntament de Parets ha anunciat que la Policia Local farà xerrades de convivència i civisme entre la població jove, amb l’objectiu de fomentar actituds de respecte i prevenir situacions de conflicte. L’alcalde Francesc Juzgado ha valorat positivament l’actuació policial i afirma que “posarà tots els mitjans i personal necessari per fer de Parets un poble cada dia més segur, també quan superem la pandèmia”.