El rei emèrit, Juan Carlos I, i el rei actual, Felipe VI. Foto: Ara Parets ERC

Adeu al Borbó. A Parets tenen clar que no volen que el seu municipi estigui vinculat amb el “sistema monàrquic espanyol, hereu de la dictadura franquista”.

Amb els vots contraris del Partit dels Socialistes de Catalunya i de Ciutadans (8), la Junta de Portaveus de l’Ajuntament va aprovar, dijous passat a la tarda, una moció presentada per Ara Parets ERC on es demanava que el consistori manifestés el seu rebuig al sistema monàrquic espanyol. La moció va ser aprovada amb els vots d’Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República-JxCAT (9 vots).

El text demana que el Congrés dels Diputats creï una comissió d’investigació que permeti analitzar les presumptes irregularitats comeses pels membres de la Família Reial, així com dels seus possibles còmplices. A més, exigeix que s’estudiïn les possibles influències polítiques, diplomàtiques i comercials de l’Estat espanyol amb Aràbia Saudita.

Per a Esquerra Republicana, cal clarificar tots els entrellats al voltant de la corona. “S’ha d’arribar fins al fons de la qüestió perquè de manera implícita la monarquia espanyola accepta l’origen poc net del fons que ha gestionat la Casa Reial fora del pressupost públic”, conclouen els republicans.