El missatge d’una de les veïnes que s’ha queixat per l’augment de la seva factura de l’aigua. Foto: Facebook

Mollet en Comú posava el crit al cel fa dues setmanes i les xarxes socials s’omplien de queixes de veïns de Mollet per la pujada d’aproximadament un 15% de la factura de l’aigua, la qual es cobra conjuntament amb la taxa de recollida de residus.

És per això que ara l’Ajuntament ha volgut aclarir la confusió que ha generat el rebut de l’aigua i les escombraries del primer trimestre d’aquest 2020. Des del consistori han informat que l’increment en el rebut es deu a l’augment de la taxa d’escombraries que fixa el Consorci de Residus del Vallès Oriental “per tal de millorar els seus serveis”. També han recordat que els tributs venen acompanyats de bonificacions per a aquelles persones que ho necessitin, que a Mollet hi ha una àmplia xarxa de protecció social que pot cobrir fins al 95% de la taxa i que el pagament es pot fraccionar durant 6 mesos.

L’alcalde Josep Monràs defensa que “el govern ha aprovat el pla de xoc d’ajudes més complet i ambiciós de la comarca”, entre les quals destaca “l’ingrés puntual, en funció dels seus ingressos, de fins a 250 euros a les famílies afectades econòmicament per la Covid-19”. “La nostra voluntat és que les famílies i autònoms que han estat afectats econòmicament pels ERTOs o pel tancament d’activitats no només tinguin ajudes econòmiques directes, sinó que també tinguin bonificacions dels impostos municipals, i en això estem treballant sense descans”, conclou.