El ple municipal telemàtic d’aquesta setmana. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Granollers, com tots els consistoris dels municipis catalans, ha presentat un paquet de mesures per fer front als efectes de l’estat d’alarma que ha deixat la població confinada a casa. En el ple telemàtic celebrat aquest dimarts, el regidor d’Hisenda, Jordi Terrades, feia un càlcul estimat de com repercutirà aquest paquet de mesures a l’Ajuntament. La resposta és una primera estimació de més d’un milió d’euros.

Terrades destacava que hi ha pèrdues més fàcils de calcular, com són la gratuïtat de la zona blava o les taxes d’ocupació. En canvi, encara és molt difícil preveure com afectarà la recaptació de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE). En aquest cas, es calcula que anualment al municipi es recull aproximadament un milió d’euros de les activitats econòmiques, però aquesta xifra pot variar després de la situació d’alarma, perquè no es pot predir com serà la recuperació econòmica.

D’altra banda, aquestes setmanes l’Ajuntament ha hagut de tocar el fons de contingència per comprar material de protecció individual (EPI) per als cossos dels serveis municipals i, també, material per fer possible que els treballadors municipals puguin teletreballar.

L’alcalde del municipi, Josep Mayoral, deia que “els membres del govern han de treballar per generar una musculatura perquè la ciutat estigui a primera línia de sortida quan tot això acabi” i recordava que “la prioritat d’aquests dies és atendre l’emergència actual”, aturant la propagació del coronavirus, i que “toca actuar col·lectivament i fer que la ciutat funcioni”.