Maria Dolors Pedrola (esquerra) celebra haver repartit el premi. Foto cedida

Maria Dolors Pedrola, gerent de l’administració número 1 de Mollet, no es podia creure el regal del Dia de Reis que va rebre dilluns. La històrica encarregada del local de loteries –que ja fa 39 anys que està al capdavant del negoci– va repartir dos milions d’euros del primer premi de la rifa de Reis. El número 57342, amb 200.000 euros per cada dècim, va ser l’assenyalat per l’atzar. “Va ser molt emocionant, una bogeria! Estava veient la llista de premiats amb el meu home i quan vam saber que era el nostre número vam anar corrent cap al local per celebrar-ho amb cava”, relata encara emocionada a Línia Vallès la venedora del premi.

El número 1 de l’avinguda Jaume I va ser un imant de curiosos, coneguts i mitjans de comunicació. De fet, segons Pedrola, “es van ajuntar unes 100 o 200 persones per celebrar-ho”. Tanmateix, durant les primeres hores només hi van anar dues persones assegurant que els havia tocat la loteria. “Amb premis tan grans a molta gent no els agrada dir-ho”, comenta.

Precisament, i amb una dosi gairebé poètica de fortuna, Pedrola va repartir el número quan afronta el seu darrer any al capdavant de l’administració de loteria molletana: “La meva idea és que aquest sigui l’últim any, tinc pensat jubilar-me i deixar el local a càrrec de la meva filla”, afirma. La propietària recorda que “ha estat el premi més important des de la Grossa de Nadal de 1986 i un tercer premi dos anys abans”.

Des del punt de vista del negoci familiar, Pedrola assegura que no ha estat un any especialment bo per a la compra de números: “No vam vendre gaire, deu números per taquilla”. Per això, l’encarregada espera que aquest primer premi de la loteria del Nen “tingui repercussió i atregui clientela”.

També afegeix que, malauradament, la gent “se n’oblida dels premis quan passa el temps, ja que al juliol també es van repartir premis”. En tot cas, Pedrola conserva la felicitat del dia de Reis i explica que la fortuna de la loteria els ha servit per “començar amb bon peu l’any”.

“MAI HE TINGUT TANTS DINERS”
Isabel Morcillo estava a casa veient el sorteig per la televisió amb el seu marit quan van comprovar que els havien tocat els 200.000 euros: “Anava mirant número a número i el meu home apuntava. Quan va sortir el 2 final ho vaig deixar tot i li vaig dir «l’hem agafat»”, relata l’afortunada a aquest periòdic.

Morcillo explica rient que el premi “és un món” per a ella, tot i que “molta gent diu que només és un pessic”. La premiada ho té clar: “Mai he tingut tants diners”, explica encara emocionada. Però haver aconseguit el primer premi de la rifa de Reis no suposa deixar-ho tot per això. “La meva vida no canviarà, avui mateix he anat a treballar i moltes companyes em deien que si fossin jo ja s’haguessin jubilat”, afirma la premiada, que és empleada en una fàbrica de pintura des de fa vint anys. Prova d’això és que va mantenir la trobada familiar en un bar que ja havia programat abans del premi.

D’altra banda, diu que farà servir els diners “per gaudir-los amb els seus fills”, i que ells se n’enduran bona part per als seus projectes. “Estem pensant de fer un viatge a Punta Cana”, explica contenta. Morcillo és un dels exemples que a Mollet els Reis d’Orient han fet la seva feina.