Les negociacions seran clau de cara a la pròxima legislatura. Foto: Enric Bartel / Ajuntament

El PSC va guanyar les eleccions municipals de diumenge passat a Parets. Els socialistes, liderats per Francesc Juzgado, van aconseguir 7 regidors (un menys que en les darreres eleccions). En total van obtenir 3.398 vots, un 37,05%.

La principal amenaça a l’alcaldia de Juzgado és Ara Parets ERC, que va escalar fins a la segona posició amb 5 regidors. Els 2.295 vots (un 25,02%) són la base des d’on Jordi Seguer aspira a trencar gairebé 40 anys d’hegemonia socialista. Seguer ja va assegurar durant la nit electoral a Vallès Visió que volia formar “un govern republicà, d’esquerres i en defensa dels drets catalans”.

UN ESCENARI INCERT
Davant de la manca d’una majoria absoluta socialista, Ara Parets ERC podria pactar amb Sumem Esquerres a Parets, que va repetir els tres regidors del 2015 en aquestes eleccions. Tot i això, els republicans també necessitarien el suport de Junts per Catalunya. Aquests últims també van mantenir els mateixos resultats respecte de les darreres eleccions i podrien donar suport a Seguer amb el regidor que van obtenir.

Finalment, Cs, que no entra en les negociacions d’Ara Parets ERC i tampoc pot assegurar l’alcaldia a Juzgado, va tornar a aconseguir un regidor.