361 dies després… torna la Festa Major! El poble viurà amb intensitat la seva gran celebració de l’estiu entre avui i dilluns, quatre jornades intenses i frenètiques en les quals els carrers i les places de la Llagosta s’ompliran amb tota mena d’activitats per a tothom i amb exhibicions de cultura popular.

Després de l’aperitiu que es va servir ahir a la nit, amb la Cercavila Canalla, tothom espera que a les cinc d’aquesta tarda s’escullin la Pubilleta i l’Hereu d’enguany al carrer de l’Estació. Més tard es posarà en marxa la Cercavila amb animació i totes les colles de la Llagosta, mentre que el pregó, des del balcó de l’Ajuntament, el llegirà l’actor Salva Chucky Reina. El mateix Reina, a partir de les 10 de la nit, s’encarregarà de fer riure els veïns amb un monòleg des de la plaça d’Antoni Baqué. Abans d’això, a dos quarts de 10, Lotokotó celebrarà el seu desè aniversari, mentre que el Correstasques i els concerts seran les darreres cites del dia d’avui.

El torneig de futbolí, que es posarà en marxa a les 10 del matí, serà la primera gran proposta per a demà. Durant el mateix matí també s’instal·laran inflables a la plaça de la Sardana i es representarà l’espectacle familiar 2D2. L’exhibició de ball en línia o el Correfoc, amb les Llagostes de l’Avern, seran algunes cites imprescindibles del vespre.

Un altre campionat, en aquest cas de dòmino, serà la primera activitat del calendari dominical. La Diada infantil o el concurs de truites seran algunes de les propostes de la tarda, mentre que abans d’anar a dormir es podrà gaudir amb l’actuació d’Smoking Stones.

El quart i últim dia hi haurà una cantada d’havaneres, la Murga Tapa, un espectacle de boleros i el tradicional Castell de focs, mentre que la darrera activitat, l’espectacle de fi de festa, anirà a càrrec de Manolo Sarria.

EL PUNT LILA, GRAN NOVETAT
Aquest 2019, per primer cop, a la Festa Major s’instal·larà un punt lila amb informació per prevenir agressions masclistes. L’estand estarà a la cruïlla del carrer de l’Estació amb el carrer de Caldes.