Imatge d’arxiu dels membres de la comunitat Al Huda. Foto: Arxiu

“Delinqüent”, “mentider i violador de drets fonamentals dels musulmans” o “pitjor que els nazis”. Aquests són alguns dels qualificatius que Ahmed Balghouch, portaveu de l’associació d’Al Huda, va proferir contra l’alcalde Josep Monràs a través de Facebook. Són també els insults que Monràs va portar davant de la justícia amb la intenció que l’integrant del col·lectiu islàmic fos condemnat per un delicte d’injúries. Amb tot, l’alcalde no se n’ha sortit, i el jutjat de Granollers ha determinat que no hi ha delicte.

“L’investigat va proferir expressions contra el senyor Monràs que poden considerar-se doloroses, molestes i de mal gust”, explica el redactat del jutge. No obstant això, en aquest cas la sentència determina que existeix un “bé jurídic superior” que és “la llibertat d’expressió”.

Lluny d’acabar-se el conflicte que fa 8 anys que dura, en saber la sentència, Balghouch ha considerat que Monràs ha “fracassat miserablement” en resoldre el conflicte que enfronta l’Ajuntament amb Al Huda.