El Circuit de Barcelona-Catalunya té partidaris i detractors al territori. Foto: Arxiu

La Generalitat va donar llum verda la setmana passada, tal com recollia aquest setmanari, a la injecció de 7,5 milions d’euros al Circuit de Montmeló per treure’l dels números vermells. I tal com ja va passar fa dies quan es va fer pública la intenció del Govern català, la confirmació de la injecció de diners públics al Circuit no ha deixat indiferent ningú a la comarca.

Entre els que ho veuen amb bons ulls destaquen l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, i Enric Gisbert, president de l’Associació d’Hotels del Vallès Oriental, que celebren la notícia. De fet, Gisbert diu que els 22 hotels de la comarca “estan vius gràcies al Circuit” i se sent molest amb els agents polítics i socials “que lluiten permanentment per tancar-lo”.

Gisbert argumenta que “el Circuit és una infraestructura de país amb un retorn econòmic al territori de 300 milions d’euros” i qüestiona que aquests mateixos agents no es plantegin tancar altres infraestructures deficitàries. “Quin és el pla B d’aquesta gent per a la nostra comarca?”, es pregunta. “Gran part dels diners que la Generalitat dóna al Circuit provenen de la taxa turística, que recapten els hotels”, afegeix el màxim portaveu dels hotelers de la comarca.

“UNA BOMBOLLA VIRTUAL”
Pep Medina, portaveu de la Plataforma No ens vendreu la moto, té una visió molt diferent de la qüestió. Medina creu que aquesta “enèsima injecció de diners públics demostra que el Circuit és un malalt terminal” i, segons ell, fa evident que la Fórmula 1 és “una bombolla virtual on uns pocs suquen diners públics per mantenir el seu negoci privat i contaminant”. I és que el Circuit, recorda Medina, és una infraestructura deficitària des del 2009. En només tres anys ha sumat 22 milions d’euros en pèrdues com a conseqüència del menor volum d’entrades venudes de Fórmula 1 i Moto GP: de les 355.000 entrades d’F1 venudes el 2007 s’ha passat a les 189.000 del 2015.

PREMI VERD
Paral·lelament al debat sobre el seu finançament, fa pocs dies la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) ha premiat el Circuit per segona vegada amb el FIM Environmental Award 2016. El premi reconeix l’esforç per preservar el medi ambient i crear una consciència en sostenibilitat entre els seus usuaris durant el KISS Barcelona 2016, quan es van organitzar activitats de promoció del transport públic, contra el malbaratament alimentari i sobre la reducció, reutilització i reciclatge de residus.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram