Un dels darrers talls de la plataforma veïnal. Foto: Integració Ronda Sud

“Estem indignats perquè en lloc de posar solucions al trànsit de la Ronda Sud, ens posen impediments”. Són paraules de la portaveu d’Integració Ronda Sud, Cati Manso, a Línia Vallès en relació al document que la Generalitat va fer arribar dimarts a la plataforma veïnal per comunicar als seus membres que no podran fer més talls reivindicatius a la Ronda Sud.

Segons Manso, el motiu que al·leguen des d’Interior és que les protestes provoquen un bloqueig insostenible del trànsit a la ciutat perquè es tracta d’una zona amb un pas important de vehicles. En aquest sentit, la Generalitat proposa a la plataforma que mantingui les seves manifestacions però canviant la Ronda Sud per una de les voreres properes a la zona. “No té sentit, perquè el fet de tallar la carretera era una mesura de pressió important que ara perdrem”, argumenta la portaveu d’Integració Ronda Sud.

Els membres de l’associació van rebre amb sorpresa la notícia i encara estan pensant com afrontar aquest canvi en la seva estratègia reivindicativa. “Ens dona la sensació que les multinacionals de la Ronda Sud han pressionat la Generalitat perquè fes aquest pas”, diu Manso.

D’altra banda, la plataforma es reunirà amb el Govern el 13 de març per saber el resultat de l’estudi que va analitzar si gran part dels vehicles que passen per la Ronda Sud ho fan per evitar el peatge de l’AP-7.