Una casa al centre de la vila acollirà les famílies. Foto: Ajuntament

Una quinzena de famílies que han demanat asil polític arribaran a la Garriga pròximament. L’Ajuntament va fer l’anunci la setmana passada, i va explicar que els sol·licitants de protecció internacional passaran un mínim de tres mesos al municipi vallesà. Tanmateix, asseguren que aquestes persones encara estan pendents de rebre un destí definitiu per part del Ministeri. Per tant, la seva estada al poble està prevista que sigui temporal.

Una casa al centre de la vila -que gestionarà l’entitat Sociohabitatge- serà la nova llar dels migrants, i servirà com a espai d’atenció, acollida, allotjament i manutenció de les famílies. La casa acollirà 33 persones adultes (14 homes i 19 dones), que compten amb formació i disposen de permís de treball. També hi haurà 17 infants d’edats diverses, que s’escolaritzaran a les escoles públiques del municipi. Des de l’Ajuntament asseguren que “es facilitaran tots els recursos necessaris per garantir la seva integració”. També expliquen que la gran majoria d’aquestes famílies procedeixen de Veneçuela, tot i que també n’hi ha de Geòrgia, Sèrbia o Síria.

D’altra banda, informen que el procediment d’acollida d’aquestes persones “es fa a través d’un programa específic de la Creu Roja, que financen el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons d’Asil, Migració i Integració de la Unió Europea”. Per fer front a l’acollida dels exiliats, l’Ajuntament ha contractat diversos treballadors que seran integradors socials, cuiners i tècnics de manteniment a la casa.