L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i altres autoritats van visitar dimarts la fira. Foto: Consell Comarcal

S’acaba l’ESO i els joves comencen a dubtar sobre quin camí seguir en la seva carrera acadèmica. Amb l’objectiu de donar un cop de mà en aquesta decisió als vallesans i vallesanes, Roca Umbert ha acollit aquesta setmana una nova edició de la Fira Guia’t, un aparador de tots els estudis de formació professional que es poden cursar principalment al Vallès Oriental, però també a algunes comarques veïnes.

Més de 2.000 persones han passejat, des de dimarts fins dijous, per les més de 40 parades que han format part de la fira amb la intenció de conèixer totes les possibilitats acadèmiques que ofereix la comarca a nivell de formació professional.

A més, els assistents i assistentes han pogut participar en xerrades i tallers que han mostrat les experiències d’altres joves que han passat per la mateixa situació de decidir un camí acadèmic després de finalitzar l’ESO. Alguns dels temes que s’han tractat en aquestes activitats ha estat la possibilitat d’acabar els estudis amb una beca Erasmus.

INDÚSTRIA 4.0
La Fira Guia’t ha afrontat aquesta setmana la seva desena edició amb la voluntat d’actualitzar les noves àrees de formació que han anat sorgint en els últims temps i que tenen una gran demanda per part dels joves.

Aquest és el cas de la indústria 4.0, que engloba totes les professions relacionades amb els drons, la robòtica o la realitat virtual. En aquest sentit, la cita ha reservat un espai per a aquest àmbit laboral, on s’han exposat diferents instruments 4.0 i també s’han programat conferències i demostracions dirigides per tal de donar a conèixer aquesta nova oportunitat laboral als visitants.

A més, dimecres es va organitzar un debat per posar sobre la taula l’impacte laboral de la indústria 4.0.

Un altre dels punts forts de la Fira Guia’t ha estat, un any més, l’apartat de sessions d’orientació acadèmica personalitzada per tal d’aprofundir en els casos concrets dels joves que es trobin perduts i necessitin saber quina formació professional s’adapta millor al seu perfil.

El paper de la dona en l’àmbit de la indústria

Una de les novetats principals de la desena edició de Fira Guia’t ha estat la utilització d’una mirada inclusiva, especialment en temes de gènere.

En aquest sentit, dimarts a partir de l’una del migdia es va organitzar una xerrada i una dinàmica lúdica sota el nom Indústria i dona.

L’objectiu d’aquesta activitat va ser despertar vocacions industrials entre les noies. Segons van explicar des del Consell Comarcal del Vallès Oriental, aquest sector “està fortament masculinitzat i sovint s’associa a feines brutes i d’esforç físic”.

Les persones encarregades de presentar aquesta proposta van ser les professionals Judith Doral i Irene Toro de Young It Girls, una associació sense ànim de lucre que aposta per la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en els sectors laborals relacionats amb la tecnologia.

En aquest sentit, des de l’entitat van encoratjar les joves assistents a la xerrada a emprendre camins tecnològics i enfortir la seva confiança en l’àmbit laboral.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram