Balcons i façanes es van omplir de roses, dracs i cavallers. Foto: Aj. Granollers

El d’ahir no va ser un Sant Jordi normal. Els carrers estaven buits. No hi havia paradetes de roses. El plaer de la lectura va ser, més que mai, una eina per combatre els rigors del confinament. I és que, en un dia en el qual era impossible fer moltes de les coses que cal fer en aquesta diada (com passejar pel carrer, gaudint de l’ambient), entre tots plegats es va fer tot el possible per no fallar en el nostrat dia del llibre i la rosa.

Però… com es va poder celebrar la Diada sense sortir de casa? La resposta és compartint-la. Les xarxes socials, més presents que mai en la nostra realitat diària, van omplir-se de fotos, vídeos i llibres, demostrant que tothom tenia ganes de viure aquest Sant Jordi únic amb la mateixa passió que cada any.

Perquè això passés, tothom havia de posar-hi la seva part i això és exactament el que va succeir. Llibreters i gent del sector cultural, ajuntaments i tota la ciutadania van demostrar que el dia més bonic de l’any s’havia de celebrar malgrat la situació actual.

Llibreters i gent del sector cultural, veïns i ajuntaments van fer que la diada es gaudís

A Granollers, per exemple, des de les 11 del matí fins passades les set de la tarda el degoteig de propostes va ser constant. Un taller infantil perquè els més menuts fessin la rosa i el drac, la presentació virtual del llibre Una casa lluny del mar, de Marina Martori, un recital de poemes creuats i la conversa entre Lali Dimauró i Arturo Padilla, impulsada per la llibreria La Gralla, van ser algunes de les cites imprescindibles, a banda del recital de textos des dels balcons a les sis de la tarda i del pregó, que va llegir Marina Miralles.

En el cas de Mollet, el consistori encapçalat per Josep Monràs va habilitar una pàgina al portal web municipal amb una sèrie de propostes recollides sota el lema Sant Jordi als balcons!. Els equipaments culturals de la ciutat, com el Museu Abelló i la Biblioteca Can Mulà, van posar el seu granet de sorra per fer arribar suggeriments als veïns per poder viure la diada des de casa i l’Ajuntament va publicar lectures de quilòmetre 0, documents sobre la història i aspectes d’interès tant de Mollet com de la zona del Baix Vallès.

Parets, per la seva banda, va voler que els més menuts fossin partícips directament de la història del cavaller en la seva batalla contra el drac i durant tot el dia va fer servir els seus perfils a les xarxes socials per publicar vídeos d’infants llegint fragments de la narració i també representant-la amb titelles.

La diada, doncs, va tornar a viure’s amb passió al Vallès, com cada any, tot i que era inevitable mirar per la finestra o sortir al balcó i no sentir-se envaït per la nostàlgia de la normalitat. I és que aquest any Sant Jordi, a banda del drac, també ha hagut de derrotar el confinament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram