L’Ajuntament de Granollers i la Generalitat sumen esforços per fer realitat aquest nou servei. Foto: Ajuntament

La comarca fa un pas endavant en igualtat i diversitat sexual. Aquesta setmana s’ha estrenat el primer Punt LGBTI+ del Vallès Oriental, que s’ubica a Granollers amb l’objectiu d’oferir informació i assessorament sobre els temes que afecten aquest col·lectiu.

Els professionals que atendran els vallesans i vallesanes que s’apropin a aquest espai tractaran aspectes generals com informació sobre entitats LGBTI+ o gestió de denúncies i incidències per LGBTIfòbia.

A més, l’equipament vol convertir-se en un punt de referència en l’assessorament en processos personals d’identitat sexual i de gènere, així com en l’acompanyament a persones transgènere, majors i menors d’edat, que estiguin tramitant el canvi de nom en la seva targeta sanitària.

Aquest nou espai s’ubica a les oficines del Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD) de Granollers, al carrer Portalet número 4. L’horari d’atenció a la ciutadania és de dilluns a divendres de nou del matí a dues del migdia i de quatre a dos quarts de set de la tarda.

SUMA D’ESFORÇOS
La posada en marxa d’aquest nou projecte es va formalitzar dimarts amb la signatura d’un acord entre la Generalitat i l’Ajuntament de Granollers. Durant l’acte es va explicar que aquest nou servei funcionarà com un espai confidencial d’atenció per a persones LGBTI+ que busquin un espai on parlar, compartir i resoldre dubtes.

Aquesta iniciativa és la primera que es porta a terme al Vallès Oriental però forma part d’una xarxa de Punts LGBTI+ que ja ha instal·lat la Generalitat a 70 zones diferents de Catalunya.

Per la seva part, la regidora de Serveis Socials i Igualat de l’Ajuntament de Granollers, Maria del Mar Sánchez, va concretar que ja s’ha començat a formar el personal del consistori en matèria LGBTI i va afegir que es farà una diagnosi per redactar un Pla LGBTI amb l’objectiu de tenir una visió més àmplia de la situació en aquest àmbit dins de la capital vallesana.

“És una bona iniciativa però queda molt camí per fer”

Des de l’entitat FLG-Associació de Famílies LGBI valoren positivament l’obertura del primer Punt LGBTI+ a la comarca. Tot i això, la seva presidenta, Katy Pallàs, diu a Línia Vallès que “es tracta d’un projecte en estat embrionari, ja que encara queda molt camí per fer”.

En aquest sentit, Pallàs concreta que una de les claus per aconseguir que aquest servei sigui efectiu és comptar amb professionals preparats que tinguin un coneixement real del col·lectiu. “S’ha d’incidir en la formació del personal per aconseguir que es posin les ulleres roses i entenguin tota mena de necessitats, des de qüestions de salut fins a impulsar la creació d’associacions entre els ciutadans”, opina Pallàs.

D’altra banda, la presidenta de l’associació va lamentar la poca presència d’entitats LGBTI a les comarques, ja que tota l’activitat es concentra a Barcelona. “Hi ha una carència enorme que amb el pas del temps esperem que es vagi solucionant”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram