Sánchez (a l’esquerra), en una foto l’any passat. Foto: Twitter (@jterrades)

L’enfrontament entre Independents Units per Sant Fost (IUSF) i l’actual regidora no adscrita Josefa Sánchez (que forma part del govern municipal liderat per Carles Miquel) ha viscut recentment un nou capítol. La formació liderada per Montserrat Sanmartí va reclamar, fa uns dies, que s’anul·li el sou de Sánchez i que l’antiga cap de files dels socialistes passi a cobrar únicament per la seva assistència als Plens.

El partit de l’oposició va publicar als seus perfils de les xarxes socials el requeriment que ha registrat, en el qual demanen que es compleixi la Sentència 1401/2020 del 26 d’octubre de 2020, que diu que un regidor que abandona la candidatura per la qual es va presentar i va ser elegit i passa a la condició de regidor “no adscrit” no pot ostentar càrrecs o delegacions ni rebre més retribucions que les que com a regidor electe li corresponen.

De la mateixa manera, IUSF exigeix que l’Ajuntament li reclami “les retribucions percebudes indegudament”, que s’anul·lin “les resolucions dictades en el període en què va ocupar l’alcaldia” i que se la doni de baixa de la Seguretat Social des del dia 15 de juny (dia en el qual va prendre possessió del càrrec en un Ple marcat per la polèmica).

Per la seva banda, Carles Miquel va dir que el seu govern municipal no comparteix la interpretació que l’únic partit de l’oposició ha fet de la sentència i que, per tant, considera que Sánchez no ha de retornar cap quantitat ni ha de canviar la seva situació. “No considerem que la situació sigui assimilable, però en tot cas ho estem estudiant i ens assessorarem al respecte”, va dir el batlle.