pisos Mollet

La Generalitat vol expropiar els pisos buits de grans tenidors. Foto: Arxiu

La manca d’habitatge social s’evidencia cada vegada més davant l’augment de les desigualtats. Per això, la Generalitat s’ha plantejat l’expropiació de fins a 189 pisos buits de 14 municipis catalans amb una alta demanda d’habitatge social i amb sol·licitud de meses d’emergència, entre els quals destaca Mollet. Els pisos es destinaran al lloguer social i les expropiacions es faran en habitatges propietat de grans tenidors. El Govern ha dit que espera poder tenir els primers habitatges socials a partir del 2024.

Segons l’Ajuntament, el 2021 es van fer les darreres inspeccions en pisos buits de la ciutat. Aleshores, al registre de pisos buits de la Generalitat hi constaven 50 habitatges, però durant les inspeccions es van trobar que la majoria estaven ocupats. “Només 9 van resultar buits”, detallen. “I a data d’avui d’aquests 9, sols consten 3 buits”, afegeixen.

Segons el mateix consistori, actualment, en el Registre de pisos buits que ha fet la Generalitat consten 49 habitatges. Però aquesta xifra, com passava el 2021, tampoc és del tot real, ja que d’aquests 49 pisos, “22 no estan buits i 8 no se sap si ho estan”, detallen. Dels 19 restants, propietat de la SAREB, l’Ajuntament no concreta quants n’hi ha de buits i quants no.

Des de la PAH, però, pensen que la notícia “arriba tard i aprofitant l’etapa electoral”. “És una mesura que ja recollia la llei pel dret a l’habitatge del 2007”, explica Juanjo Ramón, membre de la plataforma. “Però el que no s’ha fet en 16 anys difícilment es farà efectiu tan ràpid”, pensa. A la vegada, Ramón recorda que una altra llei del 2015 “recull la cessió obligatòria de pisos buits de grans tenidors amb el mateix objectiu i ni govern ni ajuntaments l’han posat sobre la taula en 8 anys”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram