Urgències Centre: sense servei nocturn des de l’1 de setembre per estalvi

El tancament d’Urgències Centre en hora­ri nocturn des de l’1 de setembre ha obert la porta a les crítiques. ICV-EUiA ha demanat a l’alcalde, Josep Mayoral, que, en la seva qualitat de president del Patronat de la Fundació Hospital Asil, intercedeixi per garantir el bon funcionament i el manteniment del servei i dels llocs de treball. La formació discrepa de la direcció del centre, que assegura que la mesura, amb la qual es pretén estalviar 400.000 euros l’any, millorarà l’efici­èn­cia, i adverteix que comportarà la saturació del servei d’urgències de l’hospital, que “actualment ja pateix de­­ficiències i demores en l’a­ten­ció” als usuaris.

El president local d’ICV, Josep Casasnovas, considera que “anar a Urgències ja representa un esforç de paciència, cues interminables ihores d’espera”, una situació que empitjorarà si se suma la quinzena de serveis que de mitjana es feien a les dependències del centre de la ciutat. Tot plegat, “pot acabar desbordant el servei”, diu.

ICV-EUiA s’ha mostrat contrari a les retallades aplicades per la Generalitat en la sanitat pú­blica, amb una reducció d’uns 9 milions d’euros en el concert econòmic amb l’Hospital de Granollers que ha provocat el tancament d’Urgències Centre, quiròfans i llits d’hospitalització, a més “d’un increment de les llistes d’espera, l’empitjorament del servei sanitari i la reducció de personal”.

En un comunicat de premsa, Casasnovas es declara preocupat per la situació i acusa al Govern de voler desmantetllar el sistema sanitari públic “per donar-lo a mans privades, en lloc de treballar per mantenir una assistència de qualitat”. El president d’ICV destaca igualment que la política d’es­talvi no ha de tenir repercusions sobre la plan­tilla, que s’ha vist reduïda per la rescisió de contractes temporals. “Retallar en personal –diu– és donar un pitjor servei sanitari a la ciutat i la comarca”. En aquest sentit, la formació proposa un estudi dels de­partaments de l’hospital on és possible ajustar la despesa “sense afectar la qualitat” de l’atenció ni als treballadors, així com una possible reestructuració de l’organigrama directiu.

Per últim, Casasnovas demana a l’alcalde de Granollers que el patronat s’obri a tots els actors im­plicats en la sanitat de la ciutat i comarca: “No entenem com l’òrgan de govern continua sent tan­cat, on la participació dels pro­fessionals de l’hospital i els sindicats sembla vetada, mentre l’església [que sí compta amb re­presentació] pot decidir que certes pràctiques sanitàries no es realitzin”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram