La zona s’estendrà a municipis pròxims. Foto: Ajuntament

Granollers apostarà per formar part de la zona de baixes emissions i prohibir l’entrada als vehicles més contaminants. L’Ajuntament ho va anunciar dimecres, en un acte dedicat a les accions de la ciutat per fer front al canvi climàtic. La mesura ja s’ha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Segons el regidor de Medi Ambient, Albert Camps, l’objectiu és seguir el model de Barcelona, que a partir del gener aplicarà mesures per reduir el trànsit dels vehicles més contaminants i així millorar la qualitat de l’aire. L’objectiu és que la mesura s’estengui “als municipis veïns de Canovelles, les Franqueses i la Roca del Vallès, amb qui formem un continu urbà”, explicava Camps.

A banda de la implantació d’aquesta zona, també es contemplen altres mesures. Per exemple, limitar la circulació de camions d’alt tonatge a la Ronda Sud i promoure la bicicleta com a mitjà de transport urbà. En aquest sentit, pròximament es començaran les obres per fer un aparcament segur per a bicis a l’estació de Granollers Centre.

GRANOLLERS, EN EMERGÈNCIA
D’altra banda, avui a les sis de la tarda un seguit d’entitats granollerines, sota el paraigua de La Magrana Vallesana, participaran en la manifestació mundial per l’Emergència Climàtica convocada als Jardins de Gràcia de Barcelona.