Hostesses al Circuit de Montmeló. Foto: Moto GP

Granollers també s’ha posicionat en contra de la “cosificació” de les dones en els esdeveniments esportius. Ho ha fet en el Ple de juny celebrat dimarts arran d’una moció presentada pel PSC i que va comptar amb els vots favorables de tots els grups municipals a excepció del Partit Popular, que es va abstenir.

Així, l’Ajuntament instarà les “grans infraestructures esportives catalanes i empreses organitzadores d’esdeveniments i les diferents Federacions” a complir la legislació per “eliminar totes les pràctiques en les quals s’utilitzi el cos de les dones com a ornament i reclam per captar l’atenció del públic”. En aquest sentit, segons diu la moció, aquest model fomenta els estereotips i la discriminació envers les dones, a més de la desigualtat i la violència de gènere.

El text també demana a les administracions que contribueixen a finançar aquest tipus d’esdeveniments (com la Generalitat i la Diputació) a “evitar la utilització del cos de la dona com a reclam publicitari” mitjançant la inclusió de convenis amb clàusules de compliment obligat que apostin per l’eliminació dels estereotips.

MÉS DONES AL NOMENCLÀTOR
A més d’aquesta moció, el Ple en va aprovar per unanimitat una altra, en aquest cas presentada pel PP, que demana que hi hagi més noms de dones al nomenclàtor –només 5 de cada 100 carrers tenen nom de dona–. En primer lloc, es demana que es mantingui la prioritat de posar noms de dones; que l’Ajuntament proposi un llistat de noms femenins; que s’estableixin uns criteris consensuats per assolir l’equilibri entre dones i homes; o que els carrers actuals amb nom de dona es traslladin a l’Institut Català de les Dones, per a la iniciativa carrersdones.cat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram