La projecció del llaç groc a l’Ajuntament. Foto: Twitter (@rcantons)

La ciutat va commemorar dimarts l’1 d’octubre de 2017 en el segon aniversari de la històrica jornada en la qual es va votar la independència de Catalunya. A banda de discursos, música, poesia i tota mena d’activitats, el més destacat de la jornada va ser que el llaç groc va tornar a penjar de l’Ajuntament durant una estona. El símbol per la llibertat dels presos polítics va ser projectat des del carrer directament cap a la façana del consistori.

“LLIBERTAT I DEMOCRÀCIA”
El pintor granollerí Vicenç Viaplana va llegir un manifest denunciant la repressió de l’Estat espanyol contra el moviment independentista català. “Som un poble que sap el que vol i el que vol és molt senzill d’entendre: llibertat i democràcia”, va afirmar Viaplana. De la mateixa manera, va demanar que la lluita continuï i ningú es rendeixi davant les amenaces contra els activistes polítics.

D’altra banda, la Porxada, que va tornar a acollir les tradicionals voltes en record dels presos, va reunir un bon nombre de participants. Allà s’hi va instal·lar una exposició fotogràfica sobre l’1 d’Octubre amb un recull d’instantànies que retrataven els moments més tensos i dramàtics del dia clau.

També hi va haver una manifestació pels carrers del centre de la ciutat, demanant amnistia per als presos i la independència de Catalunya.